fredag den 14. oktober 2011

DIY: Hæklet betræk til skammel

Har du en skammel derhjemme, der trænger til et nyt betræk, er det nemt selv at hækle et.

Vi har hæklet betrækket af Peruvian Highland Wool i farverne hindbær, støvet grøn, grå melange, lys lilla, grålilla - 1 nøgle af hver, samt en lille rest Kauni i farven sart rosa. Kauni er en del tyndere end Peruvian highland wool, og ser således lidt mere luftigt ud når det bliver hæklet på samme nål str. Men vi synes, det ender med at give et fint udtryk. Vores skammel var betrukket med sort nappa i fin stand, så her var det oplagt blot at montere betrækket uden på dette.



Hækl så mange luftmasker med en nål nr. 5, at det passer med målet der blev taget på sædet (med de ekstra cm. i hver ende). Hækl 8 rækker med halvstangmasker af hver farve. Korriger bredden af striben med en ekstra række, hvis en af farverne hækles i tyndere garn (som Kauni i dette tilfælde).

Når betrækket har nået den ønskede længde, brydes garnet og alle ender hæftes.


Betrækket monteres på skamlen. Vi har syet frem og tilbage på begge leder under neden, for at strække det pænt ud. Her er brugt uldgarn, men der kan med fordel bruges kraftigere snor, der ikke giver sig. Det kunne også være en mulighed at montere det med en hæftepistol - sørg bare for at stramme det godt til, før klammerne skydes i. Så er du sikker på et godt resultat.

2 kommentarer: