fredag den 22. februar 2013

Hæklede hagesmække

Jeg har en veninde, der venter sig, og som pludselig luftede ideen at begynde at hækle. Det skulle hun ikke sige to gange :)
Hendes eget forslag til et begynderprojekt var en hagesmæk. Det er ikke noget jeg rigtigt har gjort mig i før, men jeg lavede lidt research og endte med at hækle tre forskellige.

Den øverste er fra Sidsel Sangilds "Blødt til baby", som indeholder en masse fine projekter til de allermindste. Opskriften var nem at gå til - selv for helt nye hæklere, og den kan varieres på mange forskellige måder vha. striber og farveskift. Her har jeg hæklet den med dobbelttråd i Cotton 8 fra Mayflower (marine, creme, pastelgrøn og karry) og en nål nr. 4. Personligt er jeg glad for den melerede effekt, man får ved at blande 2 forskellige farver.


Den mellemste er hæklet efter en klassisk Mayflower-opskrift. Find den lige her på deres hjemmeside. Der er for øvrigt også andre sjove nostalgiske opskrifter, bla. en hæklet bikini :)
Jeg syntes det var en ret sød model, og ved at hækle den i en farve som grøn, bliver den heller ikke alt for 'pussenusset'.
Opskriften var ok nem at følge, men jeg vurderer at man skal have en smule øvelse for at nå i mål med den. Jeg brugte en nål nr. 2,5 og et ngl. Cotton 8 i mørk grøn.
Da jeg ikke selv har børn, har jeg svært ved at vurdere størrelsen. Jeg tænker dog umiddelbart at den ikke har potentiale til at fange alt for store portioner grøntsagsmos ;)Den nederste er hæklet efter Farmorfabrikkens opskrift, og er vist mest en savlesmæk. Den er hæklet i Cotton 8 karry med en kant i lys rosa. Jeg syntes den var ret smal, så jeg hæklede en ekstra omgang - og det fungerede fint. Den var meget nem og hurtig at lave, og jeg vil også umiddelbart anbefale den til ret nye hæklere.

4 kommentarer:

 1. De er simpelt hen så fine!

  SvarSlet
 2. Elsker også hæklede hagesmække.

  Jeg har lavet mit eget mønster på en hage-savle.smæk. Det er (sjovt nok) det mest sete indlæg jeg har lavet.
  Hvis du har lyst til at kaste dig over endnu en kan du se her:

  http://www.designbydalkaer.blogspot.dk/2012/01/hklet-hagesmk.html

  God weekend
  Louise

  SvarSlet
 3. Beautiful! I love the second one :)

  SvarSlet