fredag den 9. maj 2014

Historien om et yndlingstæppe...


På samme tid sidste år gik jeg i gang med at hækle et tæppe. Jeg havde en helt klar ide om hvordan det skulle se ud, i hovedet. Så i stedet for at tegne det op, som jeg normalt gør, hæklede jeg løs. Det gik også virkelig godt - indtil jeg skulle hækle de 140 lapper sammen, og min plan ikke helt holdt i  praksis. Det fungerede bare ikke…

Herefter kom tæppet lidt i skammekrogen. Jeg gik og grublede over hvad jeg skulle gøre med alle lapperne, og havde meget mere lyst til at hækle alle mulige andre ting.

I februar, da jeg skulle til Østen, besluttede jeg mig til at hækle det færdigt, og tage med derud, som en gave. Her var jeg bare (som jeg ofte er) lidt for tidsoptimistisk, og jeg kunne se, at jeg bare ikke kunne nå det. Og måske var det også ok, for vel ankommet kiggede min mor og jeg på hinanden og blev enige om at man måske ikke ret tit har brug for et uldtæppe i Cambodia!

For et par uger siden lovede jeg mig selv, at nu skulle det projekt vinges af. Og her er det færdige tæppe. Det er egentlig blevet ret ok, synes jeg. Og nu kan jeg, med helt god samvittighed, begive mig ud i nye hækle-eventyr :)

Facts:
Tæppet er hæklet i Kauni: 3 ngl. HH1 lys grå melange, 1 ngl. SS3 aqua, 1 ngl LL1 lys lilla, 1 ngl. LL6 blomme, 1 ngl. RR8 lime, 1 ngl. RR7 støvet grøn, 1 ngl. JJ4 lyng, 1 ngl. ZZ petrol

Mønstret er Yndlingstæppet, men jeg har hæklet 10 x14 lapper (i stedet for, som i det oprindelige mønster 9 x 12) - og så har jeg hæklet det sammen med kædemasker, efter Lutter Idyls anvisning. Det er lidt mere langsommeligt, men det bliver fladere - og rigtig pænt!

8 kommentarer:

 1. Og det er blevet smadder flot, Camilla. :-)

  SvarSlet
 2. Det er nogle skønne farver, får helt lyst til at hækle lidt videre på mit evighedstæppe :)

  SvarSlet
 3. Hold op hvor er det et smukt tæppe Camilla :-D Åhhh det går lige i mit "mangler et Kauni tæppe at hækle på" hjerte... jeg går og kigger lidt på farverne, og skriver til dig når jeg er ved at nærme mig ;-)
  Mange hilsner,
  Mette

  SvarSlet
 4. Hvor et det da blevet flot! Et rigtigt yndlingstæppe!

  SvarSlet
 5. Rigtig flot�� jeg har et rombetæppe, der venter på jeg griber hæklenålen��og ynglingstæppet står på ønskelisten

  SvarSlet
 6. Dejligt sommerfrisk tæppe, det vil også klart være et favorittæppe her hos mig.

  vh Dorte

  SvarSlet
 7. Er helt vild med dit tæppe !! Kan det passe at farverne snyder lidt, den lime ser lidt gul ud ? :)
  Kan du evt lokkes til at tage et billede af tæppet helt udstrakt ? Ville SÅ gerne se den i fuld effekt ?

  SvarSlet
 8. Har lige købt opskriften. :) Er helt vild med de farver du har brugt her. Er der mulighed for at se tæppet udstrakt? Hvormange har du hæklet i hver farve, da opskriften kun bruger 6 farver og der her er brugt 8? :D

  SvarSlet