tirsdag den 16. juni 2015

Mit Vinkelsjal


Da jeg for et par uger siden havde en lang flyvetur over Atlanten, hæklede jeg min version af Lutter Idyls Vinkelsjal. Det er lavet i tynd uld; Anina og Arwetta fra Filcolana og Hedgehog sock - og jeg synes, det endte med at blive ret fint.

Da det er lavet i nogle lidt andre kvaliteter end oprindeligt, kommer her mine kommentarer til garnforbrug og opskrift.

Idet sjalet er så stort som det er, var der lidt udfordringer i at få det fotograferet oppefra. Perspektivet på billedet får det til at se lidt anderledes ud end live. Men jeg tror, det er rimelig rigtigt ift. opskriften (hæklede lidt på autopilot i de sene nattetimer på flyveren!).

Jeg er ikke helt tilfreds med kanten på især det pudderfarvede felt i siden hvor der tages ind. Jeg tog ind ved at hækle de to sidste og derefter de to første m sammen i siden - og jeg synes, det blev lidt "boflet". På efterflg. felter tog jeg ind sidst på rækken ved at springe over sidste m - og først på rækken ved at vende med en lm og først hækle en hstm i næste m.

Jeg synes, det er svært at samle masker op i siden med en kontrastfarve, så det bliver pænt og jævnt. Derfor hæklede jeg på det lyse felt først en rk med fm i samme farve langs siden - og herefter de to rk. med kontrastfarven.

Det gule felt nederst er lidt mindre end foreskrevet. Hvis du vil have et, der er samme størrelse som i opskriften, skal du bruge et ngl. mere af denne. Desuden kan jeg se, at jeg har fået lavet vinklen lidt forkert på dette felt i den side, jeg har taget ind (men det fungerer jo egentlig ok alligevel :)

Snippen der er brun og grøn, skulle egentlig have været ensfarvet. Jeg synes bare, det gav noget ekstra med en kontrastfarve nederst.

Mål på sjalet
Fra lys grå spids til endekant på gult felt: 135 cm
Brun/grøn snip: 60 cm

Garnforbrug
Lys gråmeleret: Hedgehog i Crystal - 75 g (1 fed)
Pudder: Anina i light blush [334] - 70 g (2 ngl)
Blåmeleret: Hedgehog i Velvet - 80 g (1 fed)
Gul: Anina i warm olive [332] - 45 g (1 ngl)
Brunmeleret: Anina i nougat melange [973] - 40 g (1 ngl)
Mint: Arwetta i opal green [191] - 30 g

Køb opskriften hos Jeanette, lige her.

God fornøjelse :)

8 kommentarer:

 1. hvor er det fint ! det gad jeg godt kunne hækle.... måske man skulle prøve hvis der findes en god vejledning derude på nettet et sted, på ud og ind tageningerne ? :) dit er fint og tak for vejledning af mængde på garn.

  SvarSlet
 2. Dejligt at se dit sjal. Jeg har netop købt opskriften -må blive et sommerprojekt om end lidt lunt;)

  SvarSlet
 3. Hejsa. Jeg et igang med sjalet. Kan godt bruge et mål på hvor bred 1. Sektion er inden du skifter til næste sektion?

  SvarSlet
 4. Hejsa. Jeg et igang med sjalet. Kan godt bruge et mål på hvor bred 1. Sektion er inden du skifter til næste sektion?

  SvarSlet
 5. Kan der bruges Tusindfryds Engleuld til sjalet, og hvor mange nøgler skal jeg så bruge?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne,
   Du kan sagtens bruge Engleuld til tørklædet. Det er ca. samme tykkelse som Anina/Arwetta, og du skal bruge samme mgd. garn, altså 2 ngl. til alle felter undtagen det mindste (som er gult på mit). Hækl med nål nr. 4.
   //Camilla

   Slet