tirsdag den 16. juni 2015

Mit Vinkelsjal


Da jeg for et par uger siden havde en lang flyvetur over Atlanten, hæklede jeg min version af Lutter Idyls Vinkelsjal. Det er lavet i tynd uld; Anina og Arwetta fra Filcolana og Hedgehog sock - og jeg synes, det endte med at blive ret fint.

Da det er lavet i nogle lidt andre kvaliteter end oprindeligt, kommer her mine kommentarer til garnforbrug og opskrift.

Idet sjalet er så stort som det er, var der lidt udfordringer i at få det fotograferet oppefra. Perspektivet på billedet får det til at se lidt anderledes ud end live. Men jeg tror, det er rimelig rigtigt ift. opskriften (hæklede lidt på autopilot i de sene nattetimer på flyveren!).

Jeg er ikke helt tilfreds med kanten på især det pudderfarvede felt i siden hvor der tages ind. Jeg tog ind ved at hækle de to sidste og derefter de to første m sammen i siden - og jeg synes, det blev lidt "boflet". På efterflg. felter tog jeg ind sidst på rækken ved at springe over sidste m - og først på rækken ved at vende med en lm og først hækle en hstm i næste m.

Jeg synes, det er svært at samle masker op i siden med en kontrastfarve, så det bliver pænt og jævnt. Derfor hæklede jeg på det lyse felt først en rk med fm i samme farve langs siden - og herefter de to rk. med kontrastfarven.

Det gule felt nederst er lidt mindre end foreskrevet. Hvis du vil have et, der er samme størrelse som i opskriften, skal du bruge et ngl. mere af denne. Desuden kan jeg se, at jeg har fået lavet vinklen lidt forkert på dette felt i den side, jeg har taget ind (men det fungerer jo egentlig ok alligevel :)

Snippen der er brun og grøn, skulle egentlig have været ensfarvet. Jeg synes bare, det gav noget ekstra med en kontrastfarve nederst.

Mål på sjalet
Fra lys grå spids til endekant på gult felt: 135 cm
Brun/grøn snip: 60 cm

Garnforbrug
Lys gråmeleret: Hedgehog i Crystal - 75 g (1 fed)
Pudder: Anina i light blush [334] - 70 g (2 ngl)
Blåmeleret: Hedgehog i Velvet - 80 g (1 fed)
Gul: Anina i warm olive [332] - 45 g (1 ngl)
Brunmeleret: Anina i nougat melange [973] - 40 g (1 ngl)
Mint: Arwetta i opal green [191] - 30 g

Køb opskriften hos Jeanette, lige her.

God fornøjelse :)

16 kommentarer:

 1. hvor er det fint ! det gad jeg godt kunne hækle.... måske man skulle prøve hvis der findes en god vejledning derude på nettet et sted, på ud og ind tageningerne ? :) dit er fint og tak for vejledning af mængde på garn.

  SvarSlet
 2. Dejligt at se dit sjal. Jeg har netop købt opskriften -må blive et sommerprojekt om end lidt lunt;)

  SvarSlet
 3. Hejsa. Jeg et igang med sjalet. Kan godt bruge et mål på hvor bred 1. Sektion er inden du skifter til næste sektion?

  SvarSlet
 4. Hejsa. Jeg et igang med sjalet. Kan godt bruge et mål på hvor bred 1. Sektion er inden du skifter til næste sektion?

  SvarSlet
 5. Kan der bruges Tusindfryds Engleuld til sjalet, og hvor mange nøgler skal jeg så bruge?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne,
   Du kan sagtens bruge Engleuld til tørklædet. Det er ca. samme tykkelse som Anina/Arwetta, og du skal bruge samme mgd. garn, altså 2 ngl. til alle felter undtagen det mindste (som er gult på mit). Hækl med nål nr. 4.
   //Camilla

   Slet
 6. This is my first time i visit here. I found so many interesting stuff in your blog especially its discussion. From the tons of comments on your articles, I guess I am not the only one having all the enjoyment here keep up the good work 한국야동

  Also feel free to visit may web page check this link 야한동영상

  SvarSlet
 7. Thanks for taking the time to discuss this, I feel strongly about it and love learning more on this topic. If possible, as you gain expertise, would you mind updating your blog with extra information? It is extremely helpful for me. 야동

  Also feel free to visit may web page check this link 일본야동

  SvarSlet
 8. If more people that write articles really concerned themselves with writing great content like you, more readers would be interested in their writings. Thank you for caring about your content. 국산야동

  Also feel free to visit may web page check this link 야설

  SvarSlet
 9. Thanks for sharing. I found a lot of interesting information here. A really good post, very thankful and hopeful that you will write many more posts like this one. 한국야동

  Also feel free to visit may web page check this link 야설

  SvarSlet
 10. Wonderful. Keep sharing. I love them Are you also searching for accounting writing help? we are the best solution for you. We are best known for delivering dissertation assignment services to students without having to break the bank

  SvarSlet
 11. form of the game is attractive to play, easy to make money, there are new and fun game themes to slotxo

  SvarSlet
 12. everyone wants to prove Which all players say in the same voice that it is easy to play and get AMBKING

  SvarSlet
 13. I read your article. All of shawl images in your article, its fantastic. Keep it up and share more updates with us. Now its time to avail Best Moving Company In Tuscaloosa for more information.

  SvarSlet