fredag den 27. juli 2012

DIY: Hæklede dækkeservietter

Har du noget bomuldsgarn i gemmerne - og en lille portion tålmodighed, kommer her en lille fredagsopskrift på en hæklet dækkeserviet.

Viftemønstret er ret nemt, og skal bare gentages på alle rækker indtil du har den ønskede højde. Jeg har afsluttet med en kant af krebsemasker i en kontrastfarve, men det kan også eks. være en picotkant - for et lidt mere romantisk look.
Du skal bruge: 
1 hæklenål nr. 3
Ca. 1½ ngl. bomuldsgarn i bundfarven og en lille rest i kontrastfarve til kant.

Denne dækkeserviet er lidt lille i det, 35x28, fordi den skulle passe til et lille havebord. Hvis du vil lave din større, lægger du et nemt nogle masker til. Antallet skal bare være deleligt med fire, da det er længden på rapporten.
 • Lav 92 lm. (22 vifter + 4 m til at starte på)
 • Hækl 4 stm i 4. lm fra nålen. Spring over 3 m. *1 fm, 2 lm (gør det ud for 1. stm), 4 stm i samme som fm, spring over 3 m*. Gentag fra *-* hele vejen hen. Afslut med en fm i sidste m.

 • Vend med 5 lm. Hækl 4 stm i 4 lm fra nålen. Spring over 4 stm. *1 fm i mellemrummet ml. de 4 stm og de 2 lm, 2 lm, 4 stm i samme m, spring over 4 stm* Gentag fra *-* hele vejen hen. Afslut med en fm i sidste mellemrum ml. lm og stm.

 • Fortsæt med ovenstående række indtil du når den ønskede højde. Jeg har 28 rækker
 • I toppen afsluttes med en lige kant: *3 lm, spring over 4 stm, 1 fm imellem de 2 lm og de 4 stm*. Fortsæt hele vejen hen
 • Hækl herefter en kant med fm. hele vejen rundt.
 • Bryd garnet og hæft ender.

Skift til kontrastfarven:
 • Hækl en kant af fm hele vejen rundt. 
 • Afslut med krebsemasker.
Go' solskinsfredag :)

9 kommentarer:

 1. Hvor er den bare helt vildt smuk!!!

  Jeg må altså have lært det der hækleri!

  Kh

  SvarSlet
 2. Det er et fint mønster.

  SvarSlet
 3. Mange tak for mønsteret!! Jeg er startet på et gæstehåndklæde i en sart rosa. Efter de første fire rækker trævlede jeg op igen, da det blev meget "bulet". Nu hækles der med tre stangmasker hver gang - istedet for fire. Mønsteret ligger nu pænt og fladt.
  De venligste hilsner Helle

  SvarSlet
 4. super god idé. Kiggede lidt på mine dækkeservietter og blev helt træt af at de ikke var hæklede. Overvejede at hækle en kant rundt, men dette er jo en bedre løsning....når jeg finder tålmodigheden til det ;D

  SvarSlet
 5. Tak for det fine mønster. Det skal prøves og bruges til et lille gæstehåndklæde.
  Jeg afholder mig ofte fra at hækle, da jeg synes, det er svært at få hæftet enderne pænt. Har du mon nogle gode tips til det?
  Sommerhilsner
  Anne-Mette

  SvarSlet