torsdag den 8. august 2013

Min mors yndlingstæppe

For to uger siden, på en af de varmeste dage, var jeg i Aalborg for at hjælpe min mor med at gøre hendes svendestykke færdigt, et yndlingstæppe i Kauni. Det er nemlig en lille smule bagvendt; jeg har lært min mor at hækle - og hun har ikke været i gang i specielt lang tid.

Da hun i april fik garn med hjem til tæppet - og kort tid efter bekendtgjorde at hun ville være færdig i starten af august (til min brors fødselsdag), tænkte både min far og jeg at det var et temmeligt ambitiøst mål. Men vi skulle blive klogere, og vores tvivl blev i den grad gjort til skamme!

Resultatet blev smukt, og jeg synes virkelig, hun kan være stolt.

Min bror havde naturligvis overhovedet ikke opfanget (som mænd nu ikke gør) at hun hæklede et tæppe, og han blev heldigvis både overrasket og glad.

Har du lyst til at gøre min mor kunsten efter, kan du købe opskrift lige her.
Der er brugt lidt flere farver end i originalen: Støvet grøn, lime, aqua, turkis, råhvid, marine, mørk blå og brun melange (2 stk). Køb Kauni lige her.

P.S.: Den opmærksomme læser vil se, at der er et par hængepartier på billederne; ender der skal hæftes og en kant udenom der skal hækles. Men jeg skulle nå et tog.... :) 


14 kommentarer:

 1. Hold op hvor er det flot.... :)

  SvarSlet
 2. wauvvv.. godt gået af en nybegynder.

  SvarSlet
 3. Hold da op det ser lækkert ud, må altså snart lære at hækle. Bliver SÅ misundelig når jeg ser så flotte produktioner ;-)

  SvarSlet
 4. Din mor kan absolut være stolt :o)

  SvarSlet
 5. Det altid godt at kunne betale tilbage til sine forældre , de har trods alt lært os børn en masse. Jeg fhar nogen strømper liggende fra min mor som jeg har lovet at lave hæle på, en ufo jeg må se at få ordnet. Flot tæppe som jeg snart har set i mange udgaver, måske det skal være næste tæppe projekt ��

  SvarSlet
 6. Det er virkelig blevet flot :)

  SvarSlet
 7. Det er da noget af et hækle-svendestykke, som din mor kan være multo stolt af. Det er virkelig flot. Man bliver jo lidt afhængig af at hækle de lapper. :-)

  SvarSlet
 8. Super lækkert tæppe! :) Jeg har også lært min mor at hækle. Hun har altid været ivrig strikker, men det har jeg desværre ikke lært endnu..

  SvarSlet
 9. Det er så fint Camilla.. det er så kæmpe et arbejde. jeg tror ikke, at jeg bliver færdig... nogenside.. men jeg hygger mig

  SvarSlet
 10. Det er nogle vildt lækre farver! Og hatten af for din mors tålmodighed. :)

  SvarSlet
 11. WAUW!! Kan godt forstå at både din mor og dig er stolte. Det er bare et kæmpe arbejde. Jeg synes det ser ud til at kanten uden om er lavet?
  Jeg er selv igang med firkanterne, men i bomuld. Og så har jeg en drøm om at lave det i Kaunis sort/grå farveskift garn. Måske hæklet sammen i en kontrast. Men nu må tiden vise, om jeg skal have en pause fra firkanter når jeg er færdig med det første.

  SvarSlet