torsdag den 3. april 2014

DIY: Små søvnige påskeharer


Sidste weekend hæklede jeg de her små harer, og selvom jeg høstede mange roser for dem på instagram, kan jeg ikke helt tage æren for opskriften. Det er én jeg har fundet på Ravelry til fri download lige her - og så har jeg broderet nogle nye øjne samt lavet en lidt anden nederdel. Jeg synes altid det er sjovt at se hvor forskellige udtryk man kan få med bare små ændringer.

Opskrift: The boxy skirt bunny
Garn: Begonia merceriseret bomuld og Lammy lurex til kant af nederdel
Hæklenål: 2,5 - 3,0 (Vurder selv; det skal bare være pænt tæt)
Bamsevat
En lille rest broderigarn eller tyndt bomuldsgarn til øjne og næse
Stramajnål

Opskriften er på engelsk, og selvom den kan lyde lidt kompliceret; fortvivl ikke. Tænk på at det i realiteten bare er en firkant med ben, arme og ører!

Jeg startede som beskrevet og hæklede indtil omg. 9 (men må indrømme at jeg ikke gjorde så meget i at tælle ift. at finde ud af hvad der var midt bag.)

Jeg broderede først ansigt på haren her.

Benene hækles rundt i forlængelse af kroppen. Jeg synes det var nemmest bare at finde de 4 yderste m for og bag og hækle dem rundt i ring (=8 fm). Når du er færdig med det ene ben, hækles det andet efter samme princip.

Ved nederdelen hæklede jeg 4 omg med fm og herefter en omg med 2 hstm i hver m. Afslut med en omg med Lurexgarn: 2 fm i hver m.

Arme og ører lavede jeg som opskriften og monterede som beskrevet.

Og voila! Små søvnige påskeharer klar til at sprede forårsglæde :)

2 kommentarer:

  1. Kan godt forstå de mange kommentarer, for de er da vildt søde - og også meget sødere end dem fra den oprindelige opskrift, hvis du spørger mig. :-)

    Det er utroligt, hvad et lille sting kan gøre af forskel :-))

    SvarSlet
  2. sikke kreative ide.. de er bare fine de påskehare, også selv om du ikke helt kan tage iden for den... jeg får helt lyst til at prøve at lave sådan en..

    SvarSlet